Fra skruetrækker til computer

Der er sket meget med bilen i de senere år, og computerne har også mast sig ind på bilerne. For bare 45 år siden var en bil noget, som du faktisk kunne skille ad med kun en skruetrækker, og det var let selv for lægmand at få fikset mindre problemer på bilen. Men med indtoget af teknologi i bilerne, så er det i dag helt umuligt, du skal i dag være både computerkyndig, forstå alt det teknologi, som der er i bilerne, og du skal kunne forstå at læse de forskellige grafer, som der er, når en bil ikke fungerer ordentligt.
MekanikereMekanikere i dag laver selvfølgelig de samm
e ting på biler, de skifter bremseklodser, de sørger for at alle slanger er tætte, og de sørger for at ophæng med mere er på plads, men skal de kigge motoren igennem, så er det ofte, at de skal koble den til en computer for at se, hvor fejlen er, og det er kun på grund af den megen teknologi som i de senere år er kommet ind i vore bilpark.
Hvor bilen tidligere havde en radio, så har den i dag en computer, den er lige så meget på nettet som din mobiltelefon, den er i stand til via bluetooth at koble til din telefon eller tablet, og det er nu også en del af det arbejde, som mekanikerne skal være i stand til at klare.
Det er som om bilerne måske mister lidt af deres charme, når det eneste man kan selv er at skifte et hjul, hvis det er punkteret, man tør, som det er i dag, ikke gøre andet, hvis en lampe lyser, end at ringe til mekanikeren, for det kan jo være noget farligt, og det er bestemt ikke noget, som du skal begynde at pille ved selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *